Buzağıları Otomatik Besleyicilere Geçirmek İçin 10 İpucu
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

Buzağıları Otomatik Besleyicilere

Geçirmek İçin 10 İpucu

Yaş, iştah ve eğitim başarıyı etkiler

Otomatik beslemeli grup barındırma, sütten kesilmiş buzağıları büyütmek için başarılı bir sistem olabilir. Ancak buzağılar yavaş başlarsa, bu yetiştirme yöntemine geçiş felaketle sonuçlanabilir. Buzağı yetiştiricileri otomatik besleme sistemleriyle daha fazla deneyim kazandıkça, buzağıların bireysel barındırma ve beslemeden grup yetiştirmeye sorunsuz bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı olacak bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz:

 

1. TRANSFER YAŞI İÇİN BİR STRATEJİ GELİŞTİRİN

 

İdeal olarak, buzağılar mümkün olan en kısa sürede otomatik beslemeye geçmelidir. Süt Ürünleri Buzağı Tartışması Akademi, bazı mandıraların buzağıları 2 ila 3 günlükken bile otomatik yemliğe geçirebildiğini belirtirken, diğerleri buzağılar 2 haftalık olana kadar bekler. Sürü boyutu, bölmelerin ne kadar hızlı dolabileceğinin en büyük diktatörüdür.

 

2. SATIŞ AHIRLARINA VE ÇOK KAYNAKLI BUZAĞILARA DAHA FAZLA ZAMAN VERİN

 

Yüksek sağlık statüsüyle yönetilen tek bir mandıradaki buzağılar genellikle doğumdan birkaç gün sonra taşınabilir.Ancak Süt Spesiyaliteleri danışmanları, çiftlikler arasında taşınan çeşitli kaynaklardan gelen buzağıları önermektedir. ve bir satış ahırından geçmiş olabilir, genellikle ekstra kişisel bakıma ihtiyaç duyar. Genellikle fakir veya bilinmeyenleri vardır. kolostrum durumu ve 10 ila 14 günlük olana kadar bireysel olarak yetiştirilirlerse daha iyi sonuç verirler.

 

 3. YAŞ AYRILMASINI İZLEYİN

 

Daha yaşlı, agresif kümes arkadaşlarıyla rekabet eden çok genç buzağılar genç olanlar büyük bir dezavantajda. Genel olarak, bir yayılma en fazla 3 hafta tavsiye edilir ve daha küçük bir yaş aralığı herzaman daha iyi.

 

4. GÜÇLÜ BİR EMZİRME İÇİN BEKLEYİN

 

Hareket etmek için “doğru” yaşta olan buzağılar bile, eğer hareket ederlerse hazır olmayabilirler.agresif bir şekilde yemek yemiyorlar. kadar bireysel muhafazalarda tutun. Doyurucu bir iştahı var ve iyi içiyorlar.

 

5. BİREYSEL ŞİŞELERİ KARIŞTIRMAK İÇİN BESLEYİCİYİ KULLANIN

 

Buzağılar kolostrumun ötesinde bireysel barınaklarda tutuluyorsa ve site-süt besleme dönemi, hangi süt formülasyonu karıştırılıyorsa onu kullanın Jim Fischer'a otomatik besleme ile şişelerini doldurmasını tavsiye ediyor üretici Forster-Technik. Böylece alışacaklar sıvı rasyonun tadı ve aroması ve sindirimi ayarlamanıza gerek kalmayacak-özellikle hareket ettirildiklerinde.

 

6. DOLDURUN, AÇ EĞİTİN

 

Milk Specialties Global, Otomatik Buzağı Besleyici El Kitabında aç buzağıların hareket ettirilmemesini tavsiye eder. Bunun yerine, onları akşam biberonla beslemelerini aldıktan sonra yeni kalem, böylece onlar rahatlayabilir ve yeni ortamlarına yerleşebilirler. Otomatik eğitim Yemleme ertesi sabah buzağılar açken başlayabilir ve hareketle vurguladı.

 

7. BAŞLANGIÇTA MEME TAKIMI

 

Süt Spesiyaliteleri, buzağılara yemlikte yardımcı olmayı tavsiye ediyor ilk sabah beslenmesi için, ardından öğleden sonraya kadar beklemek ya da akşam tekrar antrenman yapmak için. Benzer şekilde, Forster ile Fischer-Technik, ilk saatler arasında 10 saat ile 12 saat arasında tavsiyede nbulunur.ve ikinci eğitimler. Ertesi gün, yalnızcasabah ve yalnızca besleyici raporu hiçbir etkinlik göstermiyorsa o buzağı için

 

8. SAKİN VE NAKİT BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIN

 

Emziği eğitirken acele etmeyin. Çoğu otomatik besleyicide bir yoluyla kademeli olarak süt vermenizi sağlayan eğitim pompası meme ucu Buzağıların pozisyon almak için biraz rehberliğe ihtiyacı olabilir doğru bir şekilde, ancak bunları her zaman nazikçe ele alın çünkü istemezsiniz. besleme istasyonundan korkmaları.

 

9. MEVCUTSA ÖNCELİK AYARLARINI KULLANIN

 

Bazı makineler programlanabilir, böylece yeni hayvanlar öncelikli beslemeler alın. Örneğin, buzağılar pri-bölmede kaldıkları ilk 7 gün ority. Öncelikli bir buzağı ise besleme istasyonuna girer, makine hemen geçiş yapar Potansiyel olarak arzı kapatarak bu buzağıyı besleyin. önünde besleyen yaşlı buzağı.

 

10. AŞIRI EĞİTİM YAPMAYIN

 

Buzağılar sağlıklı ve açsa neredeyse tamamı buzağı kapar. diğer buzağıları gözlemleyerek ve takip ederek yemleme sistemine Emzirmek ve açlığı gidermek için doğal içgüdülerini kullanırlar. Eğer sen Onlara çok fazla "bakıcılık yapın", davranış damgası vurma riskiyle karşı karşıya kalırsınız bu, bir kişinin onları beslemek için orada olmasını bekler. 
 
"Doğru" yaşta olan buzağılar bile eğer hazırlarsa hareket etmeye hazır olmayabilirler agresif bir şekilde yemek yememek. onları içeride tut sahip olana kadar bireysel konutiştah açıcı ve iyi içiyorlar.

 

 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 




:: موضوعات مرتبط: büyük bas hayvanlar دامهای بزرگlarge animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 365
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 10 / 3 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی